Veiligheidsdienst valt herhaaldelijk vrouwen lastig

De particuliere beveiligers in dienst van VdL Nedcar hebben weer eens bewezen dat emancipatie niet in hun vocabulaire voorkomt. Een groep mannen liep vanavond op een laaghangende bezetter af, prikte haar met stokken, scheen met licht in haar gezicht en schreeuwde tegen haar. Bovendien probeerden ze het platform dat de vrouw bezette uit elkaar te halen. Dit is de tweede dag op rij dat deze al te ambitieuze seksisten de activiste beletten om wat rust te nemen. Het is belangrijk hier in gedachten te houden dat goed uitgerust zijn absoluut noodzakelijk is om de veiligheid van iemand op hoogte te garanderen.

De vrouw die in haar slaap werd lastiggevallen, werd pas met rust gelaten nadat grondsteun arriveerde. Dit werd georganiseerd nadat een andere klimmer haar om hulp had horen roepen. De beveiligingsmedewerkers gebruikten een belachelijk excuus voor hun respectloze gedrag, door ten onrechte te beweren dat de bezetter hulp van hen nodig had.

Het is niet de eerste keer dat de werknemers van het beveiligingsbedrijf de grens van het minimale respect en fatsoen ten opzichte van vrouwen overschreden. Eerder al gebruikten zij zaklampen om licht te schijnen op een vrouw die een toiletpauze nam. Daarna grepen ze haar bij de nek en arresteerden haar met geweld. Wij vinden het onaanvaardbaar om iemands privacy te schenden op deze meest kwetsbare momenten.

De acties van deze mannen hebben geleid tot de absurde situatie dat de politie nu bezig is om de particuliere beveiligers weg te houden van de bosbeschermer.

Het is tijd voor VdL om de samenwerking met dit bedrijf te heroverwegen. Er zijn geen excuses voor dit grensoverschrijdend, seksistisch gedrag.