Solidaire organisaties demonstreren voor Sterrebos

De solidaire organisaties die eerder het initiatief namen voor de steunverklaring doen deze oproep voor een groot protest zondag bij het Sterrebos. Wij van Red het Sterrebos steunen dit initiatief natuurlijk van harte en zullen erbij zijn en nodigen iedereen uit ook te komen.

“Demonstratie zondag bij het Sterrebos: bos en banen gaan prima samen!
14.00 uur verzamelen op Mitsubishi Avenue, Born
We zullen starten met een aantal sprekers en daarna is het de bedoeling dat we langs de klimmers en het Sterrebos lopen.

Op vrijdag 28 januari heeft een dappere groep bosbeschermers het Sterrebos bezet. Hiermee protesteren ze tegen de bouw van een fabriekshal op de plek van dit 18e eeuwse bos vol (beschermde) diersoorten. In tijden van klimaatontwrichting en biodiversiteitsverlies is de kap van het Sterrebos een absurd project.

VDL Nedcar probeert werknemers wijs te maken dat zij zonder kap hun baan kwijt kunnen raken. De fabriek zou echter ook elders op het terrein gebouwd kunnen worden. Bossen en banen gaan prima samen!

Ondanks een enorme politiemacht, nachtelijk getreiter door private beveiligers en een storm houden de bosbeschermers, hoog in de bomen in hangmatten, nog steeds stand. Met onze actie willen we de bosbeschermers een hart onder de riem steken!”

Deze zondag reizen we vanuit het hele land naar het Sterrebos in Born, in Limburg. Om 14:00 spreken we ons met een demonstratie uit voor de bosbeschermers en tegen de kap van het Sterrebos.

We regelen pendelbussen om vanaf treinstations in de regio naar de demonstratie te komen. Ook gaan er bussen vanuit Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Je kunt je hier daarvoor opgeven.

Deel deze oproep in je organisatie en netwerk.

Klik hier om mobi-posters te downloaden!