Een bewogen week…

Een nieuwe dag, dag zeven, is aangebroken in het Sterrebos. Er zitten nog twee bosbeschermers in de bomen: Ed en Maarten. Helaas is één van de activisten, Lou, die in het oude eikenbos zat, gisteravond door een bewaker in de kraag gegrepen toen ze even naar de grond moest om te plassen. De bewaker had zich verstopt en pakte haar op een kwetsbaar moment.

.

Ed in het oude eikenbos en Maarten in het populierenbos houden stand en gaan door. Beide bosbeschermers zijn druk bezig hun woningen te versterken en uit te breiden.

.

We hebben in Nederland nog maar weinig van dit soort oude bossen over. Het Sterrebos van ruim 7 hectare is verwilderd en dichtgegroeid en het leefgebied van talloze broedvogels zoals de koekoek, de nachtegaal en de wielewaal, bedreigde vleermuizen, dassen, reeën, wild zwijn en de levendbarende hagedis. Het heeft niet voor niet de zogenaamde goudgroene status, dat wil zeggen, de hoogste natuurwaarde in Nederland. Dit is het waard om voor te knokken!