Raad van State maakt haast…

Op dinsdag 23 november bleek dat de zaak tussen VDL Nedcar en de bezwaarmakers al op 13 januari voor de rechter – Raad van State – komt (lees hier meer). De autofabriek wil namelijk zo snel mogelijk kappen want het prachtige Sterrebos zit ze danig in de weg.

Er zijn nu nog enkele bezwaarmakers, waaronder Stichting De Groene Sporenwolf. De nabijgelegen manege Katsbek had ook bezwaar aangetekend, maar heeft dit ingetrokken nadat het eerder deze maand is gekocht door de autofabrikant. Hiermee vormt de manege geen obstakel meer voor de uitbreiding. De provincie heeft, vooruitlopend op de uitspraak, alvast nieuwe kapvergunningen afgegeven.

De verwachting is dat al snel na de zitting een definitieve uitspraak volgt. Wat de uitspraak ook is, wij zijn en blijven fel tegen de kap van het Sterrebos!