Onbeschoft gedrag van VDL Nedcar vraagt om nieuwe acties

Op zaterdag 23 oktober hebben activisten van Red het Sterrebos plastic verwijderd van bomen in het Sterrebos. Dit plastic was door VDL Nedcar aangebracht, om vleermuizen ervan te weerhouden te gaan overwinteren in het bos. Aangezien de autofabrikant voorlopig niet mag kappen, na uitspraak van de Raad van State, is het niet meer dan logisch dat de vleermuizen als beschermde diersoort, en andere dieren, zich weer vrij moeten kunnen bewegen door hun bos. 

VDL Nedcar reageerde geagiteerd op deze reddingsactie en deed direct aangifte. Ook hebben ze het bos, dat publiek is opengesteld, afgesloten met prikkeldraad en constante beveiliging. Het bedrijf heeft bij de provincie los kunnen peuteren dat ze de vleermuisholen weer mogen dichtplakken. 

Red het Sterrebos is ontzet over de onbeschofte acties van het bedrijf, dat duidelijk laat zien niks om biodiversiteit te geven. In deze tijd van klimaat- en ecologische crisis vinden wij het bespottelijk om voor een uitbreiding van een autofabriek, zulke vergrijpende maatregelen te nemen en het bos onleefbaar te maken voor de oorspronkelijke bewoners. Daarnaast vinden wij het ronduit asociaal om een prachtbos en Rijksmonument af te sluiten voor publiek.  Red het Sterrebos laat het hier niet bij zitten. Wij kondigen verdere acties aan. Houd onze website in de gaten.