Basisrechten bosbeschermers Sterrebos geschonden

De bosbeschermers van Red het Sterrebos die sinds vrijdagochtend het Sterrebos bezet hebben, hebben nu al meer dan 24 uur geen toevoer van eten en drinken gehad. Vanochtend om 7.30 uur probeerde een klein groepje warme thee en boterhammen te brengen. Zij werden tegengehouden door beveiligers en later ook door de politie. De politie sommeerde deze mensen te vertrekken en dreigde met arrestaties. 

De grondrechten van onze vreedzame activisten worden duidelijk geschonden. Toegang tot voedsel en water is een basis mensenrecht. In deze kou, hangend in een boom, is het extra gevaarlijk om niks te eten te krijgen. De activisten hebben uiteraard een klein ratsoen meegenomen de boom in, maar de voorraden zijn niet eindeloos. Woordvoerder Ella zegt: “Deze onthouding van voedsel laat zien dat de gemeente meer geeft om de belangen van de autofabriek dan de levens van vreedzame activisten.” 

Red het Sterrebos roept daarom de Burgemeester van Sittard, Hans Verheijen, op om per direct de toevoer van voedsel en water toe te staan.